Diaré skal ikke
være dødelig

Landskap og samfunn
Fakultet: Landsam
Studieprogram: Folkehelsevitenskap

Utfordrende sanitære forhold og mangel på grunnleggende kunnskap om hygiene er roten til helseproblemer verden over. Utenfor byene i India er dette et særlig stort problem. Over halvparten av befolkningen har få andre alternativer enn å gjøre sitt fornødne i friluft, uten tilgang til toaletter. Det fører til stor spredning av smittsomme bakterier. Spesielt barn lider og dør av sykdommer som diaré – noe som enkelt kunne vært behandlet og forhindret. I verden dør 2000 barn hver eneste dag av denne forferdelige sykdommen. 2000 dødsfall som med riktig kunnskap, riktig hjelp og riktig utstyr kunne vært unngått.

 

“Through the application of community-based participatory research, Project SHINE and my doctoral research tap into the passion, energy, and expertise of young people to create social change, demonstrating the capacity and power of youth as change agents.”
– Anise Gold-Watts

 

NMBU-studenten Anise Gold-Watts er involvert i «Project SHINE», hvor målet er å forbedre sanitær- og hygieneforhold for ungdom og lokalsamfunn i India. Ved å øke kunnskapen om hygiene og bistå med å finne enkle løsninger med lavest mulig kostnader, kan prosjektet bidra til at stadig færre barn og unge blir plaget av diaré. For å styrke kunnskapen og finne løsninger som lar seg gjennomføre, tar prosjektet i bruk ulike metoder. Opplæring av lærere, undervisningsopplegg i skolen, workshops og arrangementer, gir lokal forankring som kan spre læringen videre. Anise leder prosjektet som over tre år vil engasjere og gi kunnskap til over 300 studenter på skoler og lokalsamfunn i Vellore, sør i India.

På Landskap og samfunn ved NMBU utdannes fremtidens banebrytere.

BLI EN AV OSS

 

Flere banebrytende prosjekter

Til toppen


Tilbake